Tietoja

Ainiaan-video tallentaa sen viisauden, rakkauden ja kokemuksen, jonka ihminen on kartuttanut mutkaisen tiensä aikana. Video on ajaton kokonaisuus, jonka kautta hänen henkensä saa elää vielä kymmenten tai satojen vuosienkin päästä.

Oman kotinne lämmössä ja rauhassa toteutettu haastattelu kohtaa Hollywood-tasoisen tuotannon, ja näin syntyy Ainiaan-video – sydämellinen kunnianosoitus ihmiselämälle.

Näin se toimii.

 1. Tarinankertoja tai hänen läheisensä tilaa Ainiaan-videon täältä. Ainiaan-videon toteutus maksaa 629 € (sis. alv. 24 %).
 2. Sovimme yhdessä sopivan ajankohdan kuvauksille.
 3. Tulemme tarinankertojalle parhaiten sopivaan paikkaan, yleensä hänen kotiinsa, kuvaamaan haastattelun hänen kanssaan. Tähän kuluu aikaa noin 1–2 tuntia.
 4. Kuvausten jälkeen leikkaamme haastattelusta johdonmukaisen, selkeän ja korkealaatuisen kokonaisuuden, Ainiaan-videon.
 5. Valmis Ainiaan-video saapuu teille sähköisesti parin viikon sisällä! (Kysy myös vaihtoehtoisista toimitustavoista.)

Kolmen asian suhteen emme tee kompromisseja: kuvaustilanteen mukavuuden, kuvattavan yksityisyyden, ja laadun. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kuvaustilanteen mukavuudella viittaamme siihen, että tarinankertojalla on hyvä olla koko kuvausten ajan. Kuvaukset järjestetään tälle mieluisassa paikassa rennossa ilmapiirissä, ja taukoja pidetään aina tarpeen mukaan. Suhtaudumme hienotunteisesti tarinankertojalle mahdollisesti arkoihin asioihin. Ymmärrämme hyvin, että jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen tarinansa, ja pyrimme ikuistamaan sen mahdollisimman kauniisti.

Kuvattavan eli tarinankertojan yksityisyys on meille äärimmäisen tärkeää. Kuvattavat haluavat usein kertoa myös asioista, joiden eivät toivo paljastuvan kaikelle kansalle. Olet ehkä huomannut, ettei tällä sivustolla ole portfoliota tai yhtään esimerkkiä Ainiaan-videosta – emme koskaan jaa videoita muille kuin asianosaisille. Saatte aina päättää itse, kenelle videon jaatte. Jos haluat nähdä muita Ainiaan-videoiden kuvaajan töitä, voit tutustua hänen toteuttamaansa Nordic Grit -dokumenttielokuvaan tai hänen kaupallisiin töihinsä.

Myös laatu on meille prioriteetti. Tämän vuoksi kuvaamme Ainiaan-videot 4K-laatuisia elokuvakameroita, Hollywood-tasoisia mikrofoneja ja tasokasta valaistusta käyttäen. Tällä varmistamme sen, että tärkeän ihmisen jälki säilyy kristallinkirkkaana vuosikymmeniä tai jopa -satoja.

Ainiaan-videot toteuttaa sataprosenttisesti kotimainen, jo vuonna 2014 perustettu Jole.

Ainiaan-video tarjoaa kattavan katsauksen henkilön elämään. Millaisia aiheita siinä yleensä käsitellään?

 • Elämää. Kuvattavan tarina alkaa usein lapsuudenkodin lämmöstä, vanhemmista, isovanhemmista, sisaruksista ja ystävistä sekä koulunkäynnistä. Mihin elämä sitten vei?
 • Rakkautta. Aiheista suurin! Miten kuvattava tapasi puolisonsa? Millaisia ihmisiä he olivat silloin, ja millaisia yhteinen matka muovasi heistä?
 • Perhettä. Lasten saaminen on monille elämän suurimpia muutoksia. Millaista se oli, ja miten heidän kasvattamisensa sujui?
 • Opittuja asioita. Ihmiselämän aikana opitaan paljon – myös kantapään kautta. Millaisia haasteita kuvattavan polulle on osunut, ja miten niistä on selvitty?
 • Maailmaa. Se näyttäytyy meille kaikille hieman eri tavalla. Millaisena kuvattava on kokenut sen, ja miten hän on nähnyt sen muuttuvan?
 • Kiinnostuksen kohteita. Jotkut meistä nauttivat matkustelusta, toiset neulomisesta, kolmannet pistaasipähkinöiden keräilystä. Millaiset asiat ovat tuoneet kuvattavalle iloa ja mitä hän on oppinut niistä?
 • Tulevaisuutta. Kuvattavat haluavat usein jättää terveisiä tai viisaita sanoja tuleville sukupolville.
 • Ja paljon muuta riippuen kuvattavan omista mielenkiinnon kohteista!

Lopuksi muutama tiivis vastaus yleisimpiin kysymyksiin:

Mikä on Ainiaan-video?

Se on lyhytelokuva, jolla ihminen jakaa elämäntarinansa, viisautensa ja viestinsä tuleville sukupolville. Se on siis eräänlainen tapa juhlistaa elämän rikkautta ja monimuotoisuutta – ja samalla säilyttää itsestämme jälki niitäkin aikoja varten, kun meitä ei enää ole.

Paljonko sellainen maksaa?

Ainiaan-videon toteutus maksaa 629 € (sis. alv. 24 %) sisältäen kuvauksen, editoinnin ja matkakulut Jyväskylän ja Muuramen alueella. Kysy rohkeasti toteutuksesta myös muualla – auto, juna tai lentokone kuljettaa kuvaajan tarvittaessa minne vain!

Miten kauan Ainiaan-videon kuvaamiseen menee?

Kuvaukseen on hyvä varata pienine taukoineen pari tuntia. Jokainen haastateltava on kuitenkin yksilöllinen, ja kaikilla on eri määrä tarinoita kerrottavana elämästään.

Voivatko perheenjäsenet osallistua?

Ilman muuta! Kameran edessä on yleensä vain kuvattava, mutta samassa tilassa voi tarvittaessa olla läheisiä. Toisaalta muiden läsnäolo saattaa myös häiritä kuvattavan keskittymistä, joten sen tarpeellisuutta kannattaa tarkastella tilannekohtaisesti.

Miten kuvauksiin tulisi valmistautua?

Kuvauksia ei kannata jännittää liikaa, sillä ammattilaiskuvaaja tekee tilanteesta helpon ja sujuvan. Nälkäisenä tai väsyneenä harva meistä on parhaimmillaan. Kameran eteen kannattaa pukeutua mukavasti – kuva rajataan tyypillisesti vyötäröstä ylöspäin.

Haittaako kameran ujostelu?

Vain harvat ovat luontevimmillaan kameran edessä, ja se on täysin luonnollista! Meille etusijalla on kuvattavan mukavuus, ja edesautamme sitä monin tavoin. Kuvaukset järjestetään kuvattavalle mieluisassa paikassa, ja videolla käsitellään vain niitä aiheita, joista kuvattava haluaa puhua. Kuvattavan ei myöskään tarvitse puhua suoraan kameralle, ja lopullisesta videosta leikataan pois mahdolliset sanoissa sotkeutumiset tai ajatuskatkot, joten paineita ei missään nimessä ole.

Ovatko kuvausvälineet laadukkaita?

Ainiaan-videot toteutetaan moderneilla 4K-laatuisilla kameroilla, Hollywood-tason mikrofonilla ja tasokkaalla valaistuksella. Näin varmistetaan kristallinkirkas kuva ja vivahteikas ääni, jotka heräävät henkiin vielä vuosikymmenten kuluttuakin.

Miten lopullinen video toimitetaan?

Valmis Ainiaan-video toimitetaan digitaalisesti, joten voitte helposti ladata sen kaikille laitteillenne. Lisämaksusta toimitamme videon myös muistitikulla tai pitkäaikaiseen varastointiin tarkoitetulla Blu-ray-levyllä – asianmukaisesti säilytettynä tämä mahdollistaa videon säilymisen jopa 1000 vuoden ajan.